open-navfaktor-logo
search
Zbog skupova SNSD-a
SDS Stanari: Haotična epidemiološka situacija u Stanarima!
Organizovanjem niza skupova, prilikom kojih se nisu poštovale epidemiološke mjere, rukovodstvo SNSD-a u Stanarima, koje je sada kompletno zaraženo virusom COVID-19, je prouzrokovalo ekspanziju zaraze u ovoj općini, tvrde u Općinskom odboru SDS Stanari.
25.09.2020. u 13:10
get url
text
get url
text

Prema njihovim riječima, do ekspanzije korone u Stanarima je došlo nakon što su pojedini funkcioneri SNSD-a, koji su bili u kontaktu sa oboljelim, prisustvovali stranačkim i skupovima u organizaciji Općine.

- Sve je krenulo od Danijele Gavrić, v. d. načelnice Odjeljenja za opću upravu, koja je i pored toga što je znala da je bila u kontaktu sa zaraženom osobom, prisustvovala nizu aktivnosti obilježavanja Dana općine. Nakon toga je među prisutnima evidentiran veliki broj zaraženih, a među njima je i načelnik općine - navode u SDS Stanari.

Кažu da je nakon ovog događaja SNSD u Stanarima održao niz okupljanja u kojim nisu poštovane epidemiološke mjere.

- Zanimljivo je da je jedan od takvih događaja, na kojem je bez poštovanja fizičke distance i nošenja maski prisustvovalo više od 50 osoba organizovao i odbornik SNSD-a Nedeljko Đekić, koji je direktor Doma zdravlja Stanari - kažu u SDS-u.

Oni su upitali da li će nadležni organi sankcionisati osobe koje su svojim neodgovornim ponašanjem prouzrokovale ekspanziju virusa u ovoj općini, saopćio je SDS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.