open-navfaktor-logo
search
Reagovanje
Sedam organizacija u zajedničkom saopćenju: Odluka Marine Pendeš je skandalozna
Organizacioni odbor okupljanja na Bobovcu povodom Dana državnosti reagovao je na odluku ministrie odbrane da ne dozvoli prisustvo pripadnika OSBiH na ovom skupu
23.11.2018. u 19:33
get url
text

Organizacioni odbor narodnog okupljanja na Bobovcu reagirao je danas povodom, kako navode, zaustavljenog učešća počasne jedinice OS BiH na obilježavanju Dana državnosti BiH.

- Skandalozno je da ministrica odbrane BiH Marina Pendeš u posljednji čas, danas, dva dana pred tradicionalno narodno okupljanje povodom obilježavanja Dana državnosti BiH na kraljevskom gradu Bobovcu, zaustavi planirano i pripremljeno angažovanje počasne jedinice i vojnog orkestra Oružanih snaga BiH u ovoj narodnoj manifestaciji - navodi se u saopćenju Organizacionog odbora.

Prošlogodišnja masovnost ovog skupa, kako se dodaje u saopćenju, čijem su održavanju i nacionalnom dostojanstvu dali doprinos pripadnici Oružanih snaga na isti i ove godine očekivani način, i po identičnoj proceduri, ovim neće biti umanjena.

- Niti zaustavljena narodna volja u očuvanju tradicije i privrženosti najboljim vrijednostima naše države i kulture zajedničkog života koja se tako snažno iskazala i iskazaće i ove godine. Pozivamo sve ljude BiH da nam se pridruže u nedjelju, 25. novembra na Bobovcu i iskažu odlučnost u očuvanju digniteta građana i naše domovine - navode iz Organizacionog odbora, kojeg čine organizacije BZK Preporod, HNV BiH, La Benevolencija, Krug 99, Merhamet, SGV-PR i VKBI.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.