VEZANI TEKST - Reis Kavazović: Trebamo se pogledati u oči i znati da drugi neće voditi računa o nama

 

– Ovih dana čujem glasove koji kažu što nas to prebrojavaju. Želim vam ovdje sasvim iskreno kazati. Da se nismo prebrojavali onda kad je trebalo da se prebrojavamo, ne bismo danas ovdje bili. Ovo mjesto bi bilo u nečijim tuđim rukama. Jašta nego ćemo se prebrojavati. Želimo to uraditi radi naše djece – poručio je reis Kavazović i dodao:

- Svako vrijeme ima svoj izazov. I mi kao narod imamo naš izazov. Moramo znati kuda idemo i za kim idemo, moramo poznavati onoga koji staje ispred nas.

Nije se dugo čekalo, a na Twitteru se oglasio onaj što "lideriše procesima" u Kantonu Sarajevo i šefuje Narodom i pravdom, Elmedin Konaković.

Mediji, ali i korisnici društvenih mreža u njegovom su tvitu prepoznali poruke koje je Konaković upakovao u celofan i poslao kako SDA tako i reisu Kavazoviću. Međutim, svima je ostalo nejasno iz onog što je napisao, ko je režim, a ko opozicija i kako to da ama baš u svemu, gotovo pa paranoično vidi ime SDA i zašto se baš on uvijek nađe "pogođen". 

- Ugodno je gledati nemoćan režim kojem je jedina šansa za povratak na vlast ako mi jedni druge opozovemo. Prvi naredni opoziv je u oktobru, širom BiH. Skupili smo stotine hiljada potpisa. Opoziv korumpiranog, bahatog režima. Jer mi smo dobro pogledali ko nas vodi – napisao je Konaković.