open-navfaktor-logo
search
Zastupnica u Skupštini
Segmedina Srna-Bajramović oklijevala s potpisom za smjenu Vlade KS, ima uvjet?
Na spisku među 18 zastupnika koji su podnijeli zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo nalazi se i ime SDP-ove zastupnice Segmedine Srna-Bajramović, ali prema informacijama Faktora ona danas nije tako lahko potpisala papir koji je stavljen pred nju.
09.10.2020. u 17:57
get url
text

VEZANI TEKST - Ovo su razlozi zbog kojih "četvorka" smjenjuje Vladu KS

Zastupnica Srna-Bajramović nije željela staviti svoj potpis na zahtjev za smjenu Vlade dok se sve funkcije ne podijele. Tačnije, dok se ne definiše ko će biti premijer i svi ministri koji će činiti buduću kantonalnu vladu u Sarajevu. 

S njom su, kako kažu izvori Faktora, pregovarali cijelo jutro, a uključio se i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. Bar tako tvrde upućeni iz SDP-a. 

Na kraju je Srna-Bajramović potpisala zahtjev ali uz dogovor da se o smjeni Vlade neće glasati na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo sve dok se sve funkcije ne podijele i dok se ne odrede sva imena budućih ministara. 

To znači da bi cijela priča u vezi sa smjenom Vlade na čelu s Marijom Nenadićem (SBB) mogla potrajati. 

Zahtjev za smjenu Vlade KS potpisali su zastupnici SDP-a, Naroda i pravde, Naše stranke, Nezavisne bosanskohercegovačke liste i samostalni zastupnici Damir Nikšić i Damir Marjanović, kao i Aljoša Čampara koji je formalno još u Klubu SDA. 

Pokušali smo kontaktirati zastupnicu Srna-Bajramović, ali se nije javila na naš poziv.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.