open-navfaktor-logo
search
Veliko priznanje
Senad Lulić među deset najboljih kapitena u historiji Lazija
Fudbaleri Lazija poraženi su u meču 27. kola Serie A na gostovanju kod Atalane s 3:2.
26.06.2020. u 11:25
get url
text

Tim iz Bergama uspio je nadoknaditi dva gola zaostatka i tako zabilježiti važnu pobjedu u borbi za mjesto u Ligi prvaka.

Ovim trijumfom Atalanta je ujedno dala i malo prostora Juventusu, koji sada kao lider Serie A ima četiri boda više u odnosu na drugoplasirani Lazio.

Nebeskoplavi su na gostovanju u Bergamu bili bez svog kapitena Senada Lulić.

Upravo je povratnika u redove Zmajeva portal Thelaziali.com uvrstio među deset najboljih kapiten u historiji rimskog kluba.

Iskusni 34-godišnji bh. fudbaler našao se u društvu sve samih legendi Lazija. Pored Lulić među najbolje kapitene Lazija nalate se Silvio Piola, Fluvio Bernardini, Alessandro Nesta, Giuseppe Wilson, Giorgio Chanaglia, Guiseppe Favalli, Massimo Oddo, Tommaso Rocchi i Giuseppe Signori.

- Kada je ovaj talentovani bosanski fudbaler potpisao ugovor sa klubom 2011. godine niko nije očekivao da će postati klupska legenda. Od 2017. godine nosi kapiten i jedan je njegovih najavažnijih igrača. Lulić je po predanošću i agresivnosti, što ga je učinilo liderom moderne generacije Lazija, koja izgleda jako obećavajuće - navodi portal Thelaziali.com.

Inače, Lulić je pet na listi fudbalera s najviše nastupa u dresu Lazio, a ispred njega s liste najbolji kapitan su imenjaci, Giuseppe Favalli i Giuseppe Wilson.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.