open-navfaktor-logo
search
Teniska prvakinja
Serena Williams: Da mi je neko rekao da ću igrati do 38. godine, ne bih vjerovala
Podsjetivši da je svoj profesionalni debi imala 1997. godine, američka teniserka istakla da je nekada mislila da će prestati igrati tenis u 28. ili 29. godini
06.09.2019. u 18:53
get url
text

Američka teniserka Serena Williams plasirala se u četvrtak u svoje deseto finale US Opena pobjedom protiv Ukrajinke Eline Svitoline u dva seta, 6:3, 6:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Williams se time približila na korak do osvajanja rekordnog 24. Grand Slam naslova u karijeri, čime bi se izjednačila s legendarnom Australkom Margaret Court na listi najboljih svih vremena.

Podsjetivši da je svoj profesionalni debi imala 1997. godine, istakla je da je nekada mislila da će prestati igrati tenis u 28. ili 29. godini.

- Da mi je neko rekao da ću igrati do 38. godine, definitivno ne bih vjerovala. Mislila sam da ću u penziju do svoje 28. ili 29. godine. Igra se dosta promijenila, mislim da ima mnogo više dubine. Kad sam počela igrati, lako su se prolazila prva kola, a onda stignete u četvrtfinale i postaje mnogo teže. Sad nema lakih mečeva. Svi igraju odlično - kazala je Serena.

Dodala je i kako je zadovoljna što je igrala u više finala nego bilo koja druga teniserka nakon porođaja.

- 'To mi je baš super. Kad pogledam unazad, nije se lako vratiti nakon toga, a posebno ne tako brzo. Prilično sam ponosna na sebe - zaključila je Serena.

Njena protivnica u finalu bit će Kanađanka Bianca Vanessa Andrescu, koja je sa 7:6, 7:5 savladala Belindu Benčić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.