Uspjeh

SFF pobjedničke kratke filmove kvalificira za prijavu za nagradu Oscar

Objavljeno: 22.05.2019. u 13:32

Sarajevo Film Festival pridružio se porodici velikih svjetskih festivala koji kvalificiraju kratke filmove za prijavu za nagradu Oscar

FOTO: Sarajevo Film Festival

Američka filmska akademija imenovala je Sarajevo Film Festival festivalom koji svoje pobjedničke filmove u kategorijama kratkog filma kvalificira za prijavu za nagradu Oscar Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti.

Kratki film koji na Sarajevo Film Festivalu osvoji Srce Sarajeva za najbolji kratki film i film koji na Sarajevo Film Festivalu osvoji nominaciju za nagradu Evropske filmske akademije (EFA) za najbolji kratki film, ukoliko ispunjavaju pravila Akademije, kvalificiraju se za razmatranje za nominaciju za nagrade Američke filmske akademije u kategoriji Animirani kratki film i Igrani kratki film, bez uobičajene kino-distribucije u SAD-u koju zahtijeva Američka Akademija.

Sarajevo Film Festival pridružio se porodici velikih svjetskih festivala koji kvalificiraju kratke filmove za prijavu za nagradu Oscar, među kojima su Sundance Film Festival, Berlin International Film Festival, Cannes Film Festival, Locarno International Film Festival, BAFTA nagrade (British Academy of television and television arts Awards).

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije