Sindikat policije Kantona Sarajevo oglasio se saopćenjem za javnost u kojem poziva "članovstvo, kolegice, kolege, građane, predstavnike organa svih nivoa vlasti i druge zainteresovane pojedince da dostojanstveno ispratimo naše heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti". 

U saopćenju se podsjeća da će  posljednji ispraćaj Adisa Šehovića i Davora  Vujinovića, policajaca koji su mučki ubijeni od strane pripadnika automafije u petak, biti obavljen u ponedjeljak, 29.10.2018.godine. 

Također se navodi da će u  ponedjeljak u 10,30h  biti održana zajednička  komemorativna sjednica u sali zgrade Općine Novi grad Sarajevo.

U 12,15 h na groblju Sveti Josip, Koševo, bit će sahrana Davora Vujinovića Davora, a  u 14,30 h je dženaza Adisa Šehovića na mezarju u Buča Potoku.

Za autobuse i vozila prilikom dolaska na sahranu najbliži prostor za parkiranje je kod stadiona Koševo,  odnosno,  prilikom dolaska na dženazu kod preduzeća "Zrak" u ulici Adema Buće, lokalitet Buća Potoka, navodi se iz Sindikata policije KS.