Akcija

SIPA na Sokocu uhapsila jednu osobu zbog ratnog zločina

Objavljeno: 23.10.2019. u 11:07

Uhapšena osoba sumnjiči se da je navedena krivična djela počinila tokom ratnih dešavanja 1992. godine, na području Vogošće, Ilijaša i Sarajeva

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Sokoca pretresli stambeni objekat i uhapsili jednu osobu zbog ratnog zločina. U sapćenju iz SIPA-e navedeno je kako je akcija na Sokocu provedena po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Naglašeno je kako se radi o hapšenju zbog postojanja osnova sumnje da je osoba počinila krivično djelo iz člana 172. "Zločin protiv čovječnosti" u vezi sa krivičnim djelima iz člana 180. "Induvidualna i komandna odgovornost", člana 30. "Podstrekavanje" i člana 31. "Pomaganje" Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. 

Uhapšena osoba sumnjiči se da je navedena krivična djela počinila tokom ratnih dešavanja 1992. godine, na području Vogošće, Ilijaša i Sarajeva. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšena osoba bit će predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije