Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je poruku povodom početka manifestacije Sarajevo novogodišnji centar regije. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

-Drage sugrađanke i sugrađani, poštovani gosti Sarajeva, pred nama je još jedno nezaboravno trodnevno novogodišnje druženje. Sarajevo je već prepoznato kao regionalni centar i jedna od najpoželjnijih evropskih novogodišnjih destinacija. Dolaze nam gosti iz cijelog svijeta, iz evropskih metropola i susjednih država. Svi žele provesti lijepe trenutke u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Mi iz Grada Sarajeva, zajedno sa partnerima i sponzorima, i ove godine smo se potrudili da pripremimo program za pamćenje. Grad posljednjih dana odiše festivalskom atmosferom, užurbano se okončavaju pripreme za doček hiljada posjetilaca koji su popunili hotelske smještaje.

Sarajlije su nadaleko poznati kao dobri domaćini. Ovaj je grad izrastao na razmeđu civilizacija. Putevi se ovdje spajaju, a putnici namjernici i gosti ovdje su uvijek kao kod kuće. Vjerujem da ćemo i ove, kao i ranijih godina pokazati svoje najljepše lice i biti dobri domaćini. Ovo su dani kada se osvrćemo u godinu iza nas i gledamo u godinu pred nama. Koliko god je ona koju ispraćamo bila važna i uspješna, uvjeren sam da će 2020. biti još bolja.

Zato sam sretan da u nju ulazimo kao Grad koji je postao poznat kao prijestolnica dobrog druženja i zabave, mjesto susreta, ali i ekonomskog i turističkog rasta. Drage moje sugrađanke i sugrađani, sa željom da narednu godinu provedete u zdravlju i sreći, pozivam vas da nam se pridružite večeras prvu noć spektakla ispred Vječne vatre! Da zajednički uživamo u klasičnim kompozicijama i evergreen pjesmama u društvu Ognjena Bomoštara i legendarne Jasne Gospić.