open-navfaktor-logo
search
Bivši gradonačelnik
Skaka zahvalio Karić što je okončala projekat: Bistrička stanica je bila mjesto susreta i to treba biti i u budućnosti
Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, je povodom 6. aprila - Dana grada Sarajeva, građanima uputio iskrene čestitke, te kazao da ga posebno raduje što je Bistrička stanica danas svečano otvorena.
06.04.2022. u 16:03
get url
text

Zahvalio je gradonačelnci Sarajeva Benjamini Karić koja je okončala projekt rekonstrukcije i obnove Bistričke stanice, a koji je započeo on u vrijeme svog mandata.

Skaka kaže da nije u potpunosti zadovoljan s namjenom objekta, jer, kako je kazao, objekt treba da više govori i ukazuje na dugu željezničku tradiciju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te šta je on značio građanima Sarajeva.

- Bistrička stanica je bilo mjesto susreta i to treba i u budućnosti da bude - naglasio je Skaka u izjavi za Fenu, te izrazio uvjerenje da će svi zajedno u buduće raditi na tome kako bi objekt dobio konačnu, stvarnu, namjenu, onako kako je bila prvobitna ideja projekta.

VEZANI TEKST - Obnovio Skaka, otvorila Karić: Željeznička stanica Bistrik ponovo zasjala starim sjajem

Smatra da je mandat od četiri godine prekratak da bi se realizirali projekti., a prisjetio se da su i u vrijeme njegova mandata naslijedili neke projekte, koji su realizirani i okončani.

Među brojnim projektima koje treba realizirati, izdvojio je Upravnu zgradu Grada Sarajeva, koja, kako je pojasnio, treba da bude u zgradi Vječne vatre. Projekt je započet, a na sadašnjoj administraciji Gradske uprave je da bude okončan.

Time će Grad Sarajevo, smatra Skaka, dobiti trajni smještaj, odnosno, zgradu koja mu pripada.

- Za mene je jako važan projekt obnove i završetka otvaranja objekta na Vidikovcu. Na taj način ćemo, čitav projekt rekonstrukcije Trebevićke žičare završiti, odnosno, otvaranjem Vidikovca upotpuniti ćemo projekt - naglasio je Skaka.

Stoga vjeruje da će projekti koji su započeti u njegovom mandatu biti nastavljeni i realizirani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.