open-navfaktor-logo
search
Turski mediji tvrde
Skandal u Saudijskoj Arabiji: Odgođena utakmica Fenerbahče - Galatasaray
Utakmica Superkupa između Fenerbahčea i Galatasaraya je otkazana i ekipe se vraćaju kući! Ovu vijest objavili su turski mediji, a razlog otkazivanja je skandal koji se dogodio u Rijadu.
29.12.2023. u 18:36
get url
text

VEZANI TEKST - Sve "miriše" na odgodu: Do finala ostalo 45 minuta nema sastava Fenera i Galate, ekipe još u hotelima?

Naime, domaćini u Saudijskoj Arabiji nisu dozvolili da se prije meča izvede himna Turske, da igrači nose majice s likom Mustafe Kemala Ataturka, te da se dopusti igračima da na centar izađu s transparentom u kojem se poziva na mir u svijetu.

Saudijci su to okarakterisali kao "političke poruke", a obje ekipe se bile dosljedne i odlučile su da neće igrati utakmicu za trofej.

Duel je trebao početi u 18.45 sati u Rijadu, ali od toga nema ništa i ekipe se vraćaju u Tursku.

Čeka se zvanična potvrda iz Fudbalskog saveza Turske i istanbulskih klubova.

Dešavanja iz Rijada mogli ste pratite na portalu Faktor.ba. 

20.00 sati: Fudbalski savez Turske, Fenerbahče i Galatasaray u zajedničkom saopćenju izjavili su da je utakmica odgođena zbog organizacijskih problema.

19:38 sati: Bešiktaš je uputio poziv klubovima za domaćinstvo utakmice Superkupa Turske između Galatasaraya i Fenerbahčea koja se trebala igrati u Saudijskoj Arabiji, ali je odgođena jer igračima nije dozvoljeno da na zagrijavanje izađu u majicama Mustafe Kemala Ataturka.

19:19 sati: Igrači su obaviješteni da se utakmica neće odigrati. I navijači napuštaju stadion. Radnici koji su zaduženi za opremu Galatasaraya, napustili su stadion što se može vidjeti i na videu koji je objavio AA na Twitteru.

19:14 sati: Turski Sabah također navodi da ekipe nisu stigle na stadion prije utakmice Superkupa Galatasaray - Fenerbahče, te da se čekuju zvanične izjave o otkazivanju velikog derbija.

19:00 sati: Novinar Ahmet Ercanlar piše da se ekipa Fenerbahčea večeras vraća u Istanbul, te da je avion već spreman. 

18.50 sati: Kako javljaju mediji u toku je sastanak na kojem su ministar sporta Turske Askin Bak, predsjednik Fudbalskog saveza Turske Mehmet Buyukeksi, te predsjednici Fenerbahčea i Galatasaraya Ali Koc i Dursun Ozbek.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.