- Podrška komandantu. Ne dozvolimo da se kriminaliziraju časni borci protiv kriminala - objavljeno je na Twitter nalogu Video Arhiva Nihada i Seada Kreševljakovića.

Advokatica Adna Dobojlić za Faktor je kazala kako je ova najavljena podrška obradovala Dragana Vikića.

- Kada sam saznala za poziv na mirno okupljanje 10. septembra, to sam prenijela gospodinu Vikiću i bilo mu je veoma drago. Izuzetno je važno da u ovakvim predmetima ljudi imaju podršku kao što smo viđali i prije organizirane podrške u drugim predmetima. Veoma mi je drago da nakon pet godina evo građani su odlučili da se organiziraju i pruže podršku Draganu Vikiću. Mislim da je on to zaslužio. On je svima nama bio velika podrška u ratnim dešavanjima od 1992 do 1996. godine. I svako ko dođe da mu pruži podršku, to će uraditi iskreno, iz srca. On treba da se brani i na ovakav način i dokaže svoju nevinost, uz veliku podršku građana. Jako mi je drago da se ovo desilo. Pozitivno sam iznenađena - kazala nam je Dobojlić.

Osvrnula se i na samo ročište koje će se održati 10. septembra.

- Predviđeno je na ročistu saslušanje svjedoka, odnosno, provođenje dokaza drugooptuženog Jusufa Pušine. Bit će njegovi svjedoci, direktno i unakrsno ispitivanje - rekla nam je Dobojlić.

Naime, Sud Bosne i Hercegovine je 13. januara 2017. godine potvrdio optužnicu koja Dragana Vikića, Jusufa Pušinu, Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića tereti da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.