open-navfaktor-logo
search
Borba za opstanak
Sloboda pomaže ili odmaže gradskom rivalu?
U naredenom kolu mnogo toga bi moglo biti riješeno
06.05.2019. u 13:15
get url
text

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u sami finiš. Do kraja prvenstva ostalo je još 270 minuta borbe, a jedino je poznato  da GOŠK napušta elitni rang.

Sarajevo u brobi za titulu ima šest bodova viška u odnosu na prvog pratioca, tim Zrinjskog. Ova dva tima će u Evropu,  kao i  Široki Brijeg, a za još jedno mjesto do kraja će se boriti Željo i Radnik.

Pored GOŠK-a, traži se još jedan putnik u niži rang. U najtežoj situaciji je trenutno Krupa, koja ima šest bodova manje od Tuzla Cityja.

U naredenom kolu mnogo toga bi moglo biti riješeno.

Tuzla City ima težak zadatak. Izabranici Mirze Varešanovića igraju protiv Sarajeva. Tuzlaci neće meč igrati na Tušnju, već u Banovićima. 

A upravo na Tušnju bi mogla biti riješena i dilema oko drugog putnika u niži rang. Sloboda će dočekati Krupu. Ekipa Zlatana Nalića "duguje" navijačima iskljupljenje za težak poraz od Širokog Brijega u prošlom kolu, pa je pobjeda imperativ. Sloboda je riješila pitanje opstanka u Premijer ligi BiH. Može igrati dosta rasterećeno i pobjedom pomoći gradskom rivalu da u premijernoj sezoni sačuva status premijerligaša. Eventualnim porazom bi, u zavisnosti od rezultata u Banovićima, vjerovatno, zakomplikovali borbu za "goli život".

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.