Kako su za televizijsku stanicu POP-TV izjavili čelnici tog sindikata Radivoj Uroševič i Sebastjan Korošec, pojačane štrajkaške aktivnosti odvijaju se tako da slovenska policija na ta dva prijelaza s Republikom Hrvatskom "provodi pojačane kontrole teretnih vozila", a to znači da na obje strane prijelaza nastaju kolone.

Sindikat slovenskih policajaca nezadovoljan je stavom vlade da se njihove plaće usklade s plaćama državnih službenika sličnog ranga. Oni  tvrde da je sadašnja vlada čak odustala od obećanja koja im je, nakon štrajka u proljeće ove godine, obećala prijašnja vlada, ocijenivši da je to za njih "neprihvatljivo".

U izjavi za POP-TV čelnici sindikata vladi su zaprijetili da bi štrajkaške aktivnosti na granici mogli proširiti i na druge prijelaze ako se zastoj u pregovorima nastavi, ali i kako se nadaju da će vlada već poslijepodne, kako je najavila, poslati kompromisni prijedlog o mogućem rastu njihovih plaća, nakon čega bi se pregovori mogli nastaviti, a zaoštrene štrajkaške aktivnosti obustaviti.

- Vladini pregovarači do sada nas nisu shvaćali ozbiljno, ali smo rezervirali vrijeme za nove pregovore ako danas popodne dobijemo novi prijedlog vladinih pregovarača - kazao je Uroševič.