open-navfaktor-logo
search
Zvanično
SNSD dostavio prijedloge za članove komisija, deblokiran rad Parlamenta BiH
Stvoreni uvjeti za deblokadu rada ovog doma državne zakonodavne vlasti
15.11.2019. u 10:43
get url
text

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) dostavio je svoje prijedloge članova parlamentarnih komisija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, čime su stvoreni uvjeti za deblokadu rada ovog doma državne zakonodavne vlasti.

Nebojša Radmanović i Obren Petrović su predloženi za članove Ustavno-pravne komisije, Dragan Bogdanić i Vojin Mitrović za članove Komisije za finansije i budžet, te Obren Petrović za člana Komisije za vanjske poslove.

Staša Košarac je predložen za člana Komisije za saobraćaj i komunikacije, Vojin Mitrović za člana Komisije za vanjsku trgovinu i carine, a Snježana Novaković-Bursač za članicu Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova.



Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je, podsjećanja radi, konstituiran 6. decembra 2018. godine, ali je njegov rad bio blokiran upravo zbog odbijanja SNSD-a i njihovih koalicionih partnera da predlože članove parlamentarnih komisija. Za očekivati je da ova stranka predloži i članove komisija iz Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.