open-navfaktor-logo
search
Nepotizam
Socijaldemokrate BiH: Elzina Pirić zaposlila brata i sestru u UKC Tuzla
Prema pouzdanim informacijama do kojih su došli Socijaldemokrate BiH, "nasljednica" Mirsada Kukića na čelu PDA Elzina Pirić, koja se prilikom svog izbora na sva zvona predstavi kao novi borac protiv korupcije i nepotizma, u posljednjih nekoliko mjeseci na Univerzitetski klinički centar Tuzla zaposlila je najbliže srodnike, brata i sestru, saopćile su Socijaldemokrate BiH.
01.02.2022. u 12:17
get url
text
Elzina Pirić i Mirsad Kukić

- Nastavljajući utabanim putem svog prethodnika koji se nalazi na američkoj crnoj listi zbog korupcije i nepotizma, iskoristila je svoj politički utjecaj da bi zaposlila Almu Kadrić, rođenu Pirić, kao i brata Armina Pirića. Zaposlenja na UKC-u Tuzla se ne mogu sprovesti bez aminovanja premijera Vlade TK Kadrije Hodžića i predsjednika Upravnog odbora Nedima Salihbegovića, kadrova tuzlanskog SDP-a - ističu iz SDBiH.

Ovakve odluke, kako dodaju, i ne čude s obzirom na niz nezakonitih postupanja premijera Hodžić prilikom imenovanja Upravnog odbora i menadžmenta UKC-a Tuzla, što je potvrdila i Federalna inspekcija u svom nalazu.

- Socijaldemokrate BiH se javno pitaju da li je zapošljavanje najbližih srodnika (brata i sestre) nepotizam od zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednice PDA? Da li u ovakvom postupanju iste ima elemenata krivičnog djela "trgovine utjecajem"? - navode u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.