open-navfaktor-logo
search
Sloboda desetkovana
Spahić: Kakve rezultate imamo, dobro iko dolazi na utakmice
- Nismo u mogućnosti sada nikome da prijetimo jer u posljednjih 18 pobijedili smo samo jednu utakmicu - rekao je uoči utakmice između Slobode i Veleža na Tušnju trener Tuzlaka Amir Spahić.
08.04.2022. u 11:31
get url
text

On je dodao da Sloboda dočekuje Velež s puno kadrovskih problema.

Povrijeđen je Balić i za njega je sezona završena, Husejinović također ima povredu, a "kartoniran" je Beganović.

- Ovi igrači koji izađu ja se nadam da će odreagovati na pravi način i da će dati sve od sebe da pokušamo napraviti pravi rezultat, to jeste da pobijedimo. Najbitnije je da su igrači svjesni toga, da su svjesni situacije u kojoj se nalazimo i kao što sam rekao, nadam se da ćemo napokon pokušati da pobijedimo - rekao je Spahić.

VEZANI TEKST - Sedmice neizvjesnosti pred Slobodom i strah od scenarija iz 2012. godine
 

On se nada da će navijači na Tušanj doći u velikom broju kako bi podržali Crveno-crne.

- Prije svega, i ja sam sam navijač Fudbalskog kluba Sloboda i mogu istaći da kakve rezultate imamo u zadnje vrijeme, dobro iko i dolazi na utakmice. Još jednom bih pozvao navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže. Sigurno niz od 18 utakmica i jedna pobjeda nije neko ohrabrenje, međutim, kao što sam rekao, nadam se da ćemo pokušati napuniti stadion i dati sve od sebe da pobijedimo.

Ofanzivac Abid Mujagić kaže da su igrači svjesni šta bi klubu donijela pobjeda, a šta poraz u predstojećoj utakmici.

- Mislim da smo svi mi, igrači i stručni štab, spremni iako imamo određenih problema u igračkom kadru. Znamo da moramo dati svoj maksimum, probati što bolje odigrati i osvojiti tri boda koja bi nam puno značila. Nakon toliko nepobijeđenih utakmica, sigurno imamo neki psihički pritisak i pritisak rezultata, tako da se svi nadamo da ćemo uspjeti pobijediti u nedjelju i da će naša igra krenuti na bolje i da ćemo opet početi osvajati bodove - poručuje Mujagić.

Sloboda i Velež igraju u nedjelju od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.