open-navfaktor-logo
search
Oaza mira za Zmaja
Spahić uživa u rodnom selu svoje majke, ima i neobičnog "kućnog" ljubimca
Spahićeva oaza mira već neko vrijeme je gatačko selo Ključ, odakle je njegova majka Fatima
04.11.2018. u 10:00
get url
text

Posljednju takmičarsku utakmicu za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, njen bivši kapiten Emir Spahić, odigrao je prije nešto manje od dvije godine.

Bio je to duel u kojem je naša najbolja selekcija 13. novembra 2016. godine remizirala u Atini protiv Grčke (1:1). Nakon ovog duela beskompromisnog Spahića u dresu Zmajeva vidjeli smo još samo jednom. Bilo je to u maju ove godine kada se u prijateljskom meču sa Crnom Gorom, zajedno sa Zvjezdanom Misimovićem i Vedadom Ibiševićem, na Bilinom polju oprostio od dresa fudbalske reprezentacije BiH.

Od tada Spahić se slabo pojavljuje u javnosti. Uglavnom ga se može vidjeti u tokom utakmica našeg nacionalnog tima, a u posljednje vrijeme često je u Gacku. Spahićeva oaza mira već neko vrijeme je gatačko selo Ključ, odakle je njegova majka Fatima.

Iako se o tome jako malo priča, Spahić i njegova porodica glavni su inicijatori priče zahvaljujući kojoj su u Ključu obnovljeni put, poznata česma Vodenac, rasvjeta, ali i džamija, u kojoj bivši član moskovskog Lokomotiva, Montpelliera, Seville, Bayer Leverkusena i HSV-a dolazi na bajram-namaz. Spahićima je očito namjera oživjeti ovo hercegovačko selo koliko god je to moguće.


Spahić je čak i lično učestvovao u izvođenju nekih od radova u selu Ključ

Fudbaler, koji je među navijačima bio izuzetno cijenjen zbog svoje borbenosti, uživa u svim blagodatima koje nudi selo Ključ. Često vozi bagi, odlazi i u lov, a ima i zanimljivog "kućnog" ljubimca kakvim se rijetki mogu pohvaliti.

Naime, već nekoliko mjeseci na imanju Spahićevih živi lane koje je Emir pronašao u šumi. Ako je suditi po fotografijama, čini se da lane uživa u pažnji bivšeg Zmaja, za razliku od protivničkih napadača, koje popularni Spaha tokom karijere nije štedio.

{$galerijaFotografija}

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.