open-navfaktor-logo
search
ABA LIGA 2
Sparsi debituju pred domaćom publikom protiv Primorske
Obje ekipe ovo takmičenje započele su pobjedom, Sparsi su slavili u Čačku protiv Borca, dok je Primorska ubjedljivo savladala Sutjesku iz Nikšića
03.10.2018. u 14:22
get url
text
OKK Spars
OKK Spars

Košarkaši Sparsa u četvrtak u Sarajevu dočekuju ekipu Sixt Primorska iz Kopra, u susretu drugog kola druge ABA lige.

Obje ekipe ovo takmičenje započele su pobjedom, Sparsi su slavili u Čačku protiv Borca, dok je Primorska ubjedljivo savladala Sutjesku iz Nikšića.

Trner Sparsa Marko Trbić biranim riječima govori o ekipi Primorske, za koju kaže da je jedna od najjačih ekipa u ovom takmičenju. Očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da njegovi igrači mogu do pobjede.

- Svjesni smo kvaliteta tog tima koji po ambicijama i uloženom pretenduje da osvoji ligu. Imaju iskusne i dobre igrače, a Olimpiju su u Ljubljani lako dobili sa 20 poena razlike. No, pobjeda u Čačku nama je podigla samopouzdanje. Ne prihvatamo ulogu autsajdera u ovoj ligi, koju su nam kao debitantu pripisali. Svjesni smo i svojih kvaliteta. Bilo bi neozbiljno da tvrdim da ćemo sutra pobijediti, ali vjerujem u to - kazao je Trbić na pres-konferenciji.

Vjeruje da će njegov tim, kako sezona bude odmicala, prikazivati sve bolje igre i smatra da bi, ukoliko ne bude povreda, na kraju mogli ući u završnicu.

Prvotimac Sparsa Stefan Glogovac ističe da je trijumf u Čačku donio dodatno samopouzdanje igračima i da je atmosfera u ekipi dobra.

- Imamo mladu ekipu, ali i igrače koji imaju iskustvo igranja u jačim takmičenjima. Dostigli smo zavidan nivou spremnosti i uz dobar pristup sutra se nadam pozitivnom rezultatu - kazao je Glogovac.

Susret Spars - Sixt Primorska igra se u četvrta od 17 sati u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.