open-navfaktor-logo
search
Saradnja
Sporazum SNSD-a i Đokićevih "disidenata"
Predstavnici SNSD-a i Socijalističke partije Srpske (SPS) potpisali su danas sporazum o saradnji.
22.05.2020. u 14:54
get url
text

SPS su osnovali bivši funkcioneri Socijalističke partije na čijem čelu je Petar Đokić, a koji su svojevremeno tražili Đokićevu smjenu. Nisu uspjeli da ga smijene, te su isključeni iz stranke i osnovali poseban klub u Narodnoj skupštini RS-a.

- U formiranju ove političke partije vidimo partnera sa kojima ćemo graditi odnose kroz lokalne izbore i na nivou kluba koji imaju u NSRS-u - rekao je Dodik.

Dodik je rekao i da je SNSD na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta utrvdio da ostaje u koalicionoj saradnji sa partijma na nivou RS-a, te da se protive bilo kakvim drugim kolaicijama na lokalnim niovima u RS-u.

- Ako neko napravi koaliciju izvan kruga partijakoje čine kolaiciju na nivou RS-a, sa opozicionim ili nekim drugim partijama, naša saglasnost će biti povučena za njihove kadrove u tim općinama ili bilo gdje, gdje su imenovani njihovi kadrovi iz tih općina - rekao je Dodik.

Goran Selak je uime SPS-a istakao da su danas potpisali sprorazum o saradnji.

- I ranije smo imali dobru saradnju sa SNSD-om i veliki dio sadašnjeg članstva SPS-a zalaže se za saradnju sa SNSD-om  - kazao je Selak.

Govoreći o situaciji u vezi sa raskolom unutar SP-a i Petrom Đokićem, Dodik je kazao da "oni imaju svoje odnose".

- Mi ostajemo u saradanji i sa jednima i sa drugima. Ostaje sporazum sa Đokićem. Vjerujemo da ova politička partija ima dovoljno digniteta i kapaciteta da obilježi ovo političko vrijeme - zaključio je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.