open-navfaktor-logo
search
Skandal
Srbijanska glumica progovorila: Silovao me učitelj glume Mika Aleksić kad sam imala 17 godina
Nekoliko djevojaka, od kojih su neke maloljetne, prijavilo je policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao Miroslav Mika Aleksić, vlasnik beogradske škole glume.
17.01.2021. u 08:11
get url
text
Milena Radulović

Jedna od njih je mlada glumica Milena Radulović (26), koja gradi karijeru i u Rusiji, gdje je za godinu dana snimila film i dvije serije.

- Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - kazala Milena Radulović u razgovoru za "Blic".

Insistira na tome da "ovo nije samo njena priča" i da "ovo nije njena riječ protiv njegove", već tvrdi da je u pitanju sistem zlostavljanja djevojčica koji je Aleksić temeljno gradio decenijama.

Milena Radulović tvrdi da je iz strogog i ustrojenog svijeta, ali ipak sigurnog, preko noći prešla u pakao seksualnog zlostavljanja kada ju je, kako kaže, Mika Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine. Imala je 17 godina, a on 61.

- Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopće moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubijeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista - kaže Radulović.

O detaljima zlostavljanja ne želi da priča za medije. Sve je, tvrdi, već kazala policajcima.

- Mika je vodio računa da se seksualno zlostavljanje dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno - kaže Radulović.

Tvrdi da je Mika Aleksić identičnu šemu seksualnog zlostavljanja sprovodio i s drugim djevojkama, koje su ga također prijavile policiji.

- Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvijek je tu bio i strašan osećaj da je tu, u blizini, gomila druge djece - kaže Radulović.

Kako kaže, kad god bi neka od djevojaka pružila verbalni ili fizički otpor, nailazila je na upotrebu sile ili ignoriranje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.