open-navfaktor-logo
search
Reakcija vijećnika
Stambolić: NiP-ov koncept nije zapošljavanje, odradio sam ugovor o djelu gdje je razotkriven kriminal
Nakon Faktorovog teksta "NiP-ov vijećnik protivno zakonu angažiran u PD Butmir, mjesečna naknada 1.700 KM", oglasio se Tarik Stambolić, vijećnik stranke Narod i pravda (NiP) u Općinskom vijeću Ilidža.
16.06.2020. u 15:47
get url
text
Tarik Stambolić

Upravo je Stambolić, podsjetit ćemo, glavni akter te priče, s obzirom na to da je, prema tvrdnjama rukovodilaca službi u KJP Poljoprivredno dobro Butmir, nezakonito angažiran u tom preduzeću.

VEZANI TEKST - NiP-ov vijećnik protivno zakonu angažiran u PD Butmir, mjesečna naknada 1.700 KM

Stambolićev demantij u nastavku prenosimo u cijelosti, bez ikakvih intervencija, čak ni gramatičkih:

- Ovo je pokušaj prikrivanja milionske štete u PD Butmir. Sada je jasna stvar da mi ovo pakuju optuženi i privođeni za pranje novca u iznosu od preko million KM u akciji " Zadruga " i optuživani i osuđivani za šverc oružjem.

Dva izvršna direktora, jedan Memićev, direktor za proizvodnju koji je sa njim dobar dio rata proveo u Turskoj radeći poslove sa kojima je javnost poprilično dobro upoznata, a drugi, direktor za pravne i finansijske poslove, bliski prijatelj Mirze Čelika, koji na radnom mjestu vrši računovodstvene poslove za neke druge firme , te je član SDA MO Centar kao i bliski mu drug Čelik.Čelikov kolega iz MO SDA CENTAR je od 01.03.2017 g. sa platom i doprinosima građane KS koštao 149 600 KM.

Direktor za proizvodnju i farmu je samo u ovoj godini odgovoran za štetu nanesenu preduzeću između 200 000-250 000 KM ( izlučenje tj. uginuće nesto vise od 60 grla ).Isti je uposlenik od 01.11.2016 g.. sa mjesečnom platom od oko 2200 KM, a kad na to dodamo doprinose isti građene košta 3740 KM, a do danas je koštao 164 560 KM. Plate i naknade obojice direktora građane KS su koštali 314 160 KM.

Predsjednica odbora za reviziju, penzionerka Vahida Ćenanović, član SDA, MO Butmir je život provela po upravnim i nadzornim odborima,te takođe kao vijećnica SDA Ilidža, a penziju zaradila u Elektroprivredi. Njen angažman u odboru za reviziju do sada je građane KS koštao oko 13 800 KM za 46 mjeseci .

Ona ovo sve radi vjerovatno da bi se odužila načelniku Senaidu Memiću jer joj je u opštinu Ilidža zaposlio prvo sestričnu, pa prošle godine brata i amidžića ( obojica pred penzijom, dok nam mladi napuštaju zemlju ).

Kako to da isti ti direktori i predsjednica odbora za reviziju nisu primijetili da se više stotina grla ( krava i teladi ) prodalo po 100 KM čime su oštetili preduzeće za više stotina hiljada KM. Kako se arčilo državnom imovinom najbolje pokazuje činjenica da je 9 uposlenika napravilo stambene objekte na zemlji PD Butmir koja se nalazi na opštini Ilidža a za iste im je dozvole izdavao ko drugi nego Senaid Memić. Kako nisu primijetili platu bivšeg direktora Memiševića koji je sam sebi potpisivao oko 4500 KM mjesečno !?

Kako nisu primjetili da je direktor Memišević dao saglasnost fizičkom licu putem notarskog ugovora da proda zemljiste( nacionalni spomenik ) povrsine 1418 m2 načelnikovom sinu Senadu Memiću za 13800 eura, a stvarna cijena istog je vise od pola miliona KM!?


Kako im ne smeta bivši direktor Memišević koji je dobio stalno zaposlenje i direktorsku platu za svu nanesenu štetu preduzeću ( vjerovatno zato što je Memićev ). Kako nisu primijetili 11 štetnih ugovora po preduzeće gdje su izdavane lokacije PD Butmir za neke mizerne iznose !?

Od početka svog angažmana u firmi PD Butmir uspjeli smo prvi put u historiji preduzeća podići plate radnicima za oko 10 % te stabilizovati poslovanje preduzeća. Prvi put u historiji smo doveli više zastupnika ponaosob što kantonalnih, sto federalnih i ministra Bašića više puta poslije čega smo dogovorili da zajedničkim snagama obnovimo sve objekte štala I muzišta koji su oronuli i skoro pa nemogući za korištenje.Nažalost sve je stalo smjenom Vlade KS i nije se pomaklo sa mjesta.Od dolaska nove Vlade nista se nije uradilo po ovom pitanju niti je ko kad došao da vidi parvo stanje u preduzeću.

Isto tako prvi put je došao neko ko se planira ozbiljno pozabaviti svim nezakonitostima radnjama učinjenim u ovoj firmi . Neću stati ovdje I od danas ću redovno apelovati tužilaštvu da što prije pokrene istragu o svemu navedenom.

I prije svega ovoga sam imao prijetnje i odvrtanje šarafa na točkovima pa ovo sve pišem zbog istine I odlučnosti da građani saznaju potpunu informaciju ali I kao upozorenje da ako mi se nešto desi da se nalogodavci znaju.

Uz sve ovo,želim naglasiti da koncept Naroda i Pravde nije zapošljavanje već da sam samo ovdje u firmi PD Butmir odradio ugovor o djelu gdje je razotkriven kriminal u kojem je nanesena višemilionska šteta PD Butmir.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.