open-navfaktor-logo
search
Lažna politika
Stanić: Kako je Inzko Dodiku poželjan kao gost na slavi, a navodno bi da "ratuje" s njim putem institucija?
Dok predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik godinama poziva visokog predstavnika Valentina Inzka na svoju krsnu slavu, sve to vrijeme se navodno svađaju putem medija, istakao je Miladin Stanić, šef Kluba zastupnika SDS-a, na press konferenciji nakon sjednice Kolegija NSRS-a.
09.03.2021. u 13:15
get url
text

- Ta siuacija opisuje lažnu politiku SNSD-a. Kako to da Valentin Inzko Dodiku odgovara kao gost na porodičnoj slavi, a danas kad odlazi mu ne odgovara? Mi iz SDS-a nećemo da dajemo legitimitet takvoj lažnoj politici Milorada Dodika čiji je jedini cilj manipulacija sopstvenim narodom – istakao je Stanić, saopćio je SDS.

Dodaje da se dešava zloupotreba Narodne Skupštine RS-a na način da neko, provodeći svoje lažne politike, svojata Narodnu skupštinu bez dogovora sa partijama koje učestvuju u radu parlamenta. Ovo je, ističe, još jedna u nizu lažnih predstava Milorada Dodika.

Stanić je kazao da očekuje da će sutrašnja sjednica ličiti na sve prethodne sjednice u kojima Dodik vrijeđa narodne zastupnike, psuje ih i priča kako ih prisluškuje i na sve će ličiti osim na ozbiljnu raspravu.

- Pitam građane i javnost, šta se desilo sa referendumu o 9. januaru koji je Dodik lažno gurao u Narodnu skupštinu RS-a u vrijeme predizborne kampanje 2016. godine. Ili zašto je na zasjedanje Narodne skupštine poslat lažan materijal o Programu reformi ili MAP-u, a uprkos zaključcima Narodne skupštine Dodikovi ministri i predsjedavajući Vijeća ministara danas ubrzano vuku BiH u NATO na način da se RS više ništa ne pita po pitanju NATO integracija - kazao je Stanić.

On je istakao da SDS neće podržati ovu predstavu Milorada Dodika jer da je bilo volje da se priča o radu Valentina Inzka, ta sjednica je trebala biti održana prije pet godina.

- Namjere predlagača ovoga teme i ovog dnevnog reda su sve osim iskrene – zaključio je Stanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.