open-navfaktor-logo
search
Rukometaši nakon EP
Stigli u Sarajevo: Zmajevi žale za propuštenim prilikama u Norveškoj, najavili pohod na SP
Što se tiče Boesena, ja ne znam odakle vam ta informacija. Tek treba da vidimo kako će sve izgledati u budućnosti, kazao je Šuman
15.01.2020. u 14:34
get url
text

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se u Sarajevo, nakon što su sinoć okončali nastup na Evropskom prvenstvu kojem su domaćini Norveška, Švedska i Austrija.

Zmajevi su doživjeli tri poraza (Norveška 26:32, Portugal 24:27 i Francuska 23:31), ali nisu razočarali. Izabranici selektora Bilala Šumana rivalima su parirali u prvih pola sata, ali su "padali" u drugom poluvremenu.

- Hvala vam na dočeku. Osjetili smo kako izgleda Evropsko prvenstvo. Želimo da napravimo kontinuitet igranja na velikim takmičenjima za šta sam uvjeren da imamo kvalitet - kazao je selektor Šuman po dolasku u Sarajevo dodavši:

- Bilo je mnogo dobrih stvari, a ima i onih koje trebamo popraviti. Odbrana šest na šest je bila dosta dobra, golmani su bili dobri, ali moramo raditi na pozicionom napadu.

Šuman je "brzinski" izanalizirao sva tri meča na EURO-u.

- Dešavalo nam se dosta tehničkih grešaka, za koje smo brzo kažnjavani, kako protiv Norveške, tako i protiv Francuske. Moglo je to biti mnogo bolje, vjerujem i rezultatski. Protiv Portugala smo sami sebe pobijedili, a prvim poluvremenom protiv Francuske moramo biti zadovoljni. No u drugom su pokazali njihov veliki kvalitet. Na momke nemam nikakve primjedbe. Imali su veliku volju i želju, možda smo u tome i izgorili, možda je sve moglo izgledati drugačije... Sljedeći korak nam je predbaraž, a vjerujem da će uskoro biti i novih lica u reprezentaciji. Toromanović se oprostio od reprezentacije, dolazi neko novi, a naš je cilj da nastavimo kontinuitet igranja na velikim takmičenjima - kazao je selektor Zmajeva dodavši:

- Plasman kao plasman nije bitan, bitne su stvari na kojima smo radili, a to je jedan proces kako 12 grešaka svesti na tri-četiri tokom utakmice.

{$galerijaFotografija}

Šuman je demantovao da je njegov pomoćnik Lasse Boesen napustio stručni štab.

- Što se tiče Boesena, ja ne znam odakle vam ta informacija. Tek treba da vidimo kako će sve izgledati u budućnosti. Vjerujem da će konačno neke stvari doći na svoje mjesto - zaključio je Šuman.

Marko Panić, reprezentativac BiH, koji je odigrao sjajnu utakmicu protiv Francuske, optimista je u pogledu budućnosti našeg državnog tima.

- Svi su već rekli u kakvoj smo grupi. Portugal je sve iznenadio. Mi smo pokazali da se u BiH igra dobar rukomet, a poraza su nas koštale tehničke greške. Mislim da ćemo se već za naredna takmičenja bolje spremiti. Vjerujem da ćemo uvezati nastup i na Svjetskom prvenstvu nakon ovog Evropskog prvenstva - kazao je Panić.

Nikola Prce, jedan od najiskusnijih Zmajeva, žali za propuštenom prilikom protiv Portugala.

- Mogli smo vjerovatno bolje protiv Portugala. Imali smo tu šansu koju nismo iskoristili. Dali smo sve od sebe, a mi smo šanse tražili u susretima sa Norvežanima i Portugalcima. Ne znam da li će me biti tu u narednim akcijama reprezentacije, sto će ponajviše zavisiti od moga zdravlja - kazao je Prce.

Doček rukometne reprezentacije 15.01.2020.
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.