Prema informacijama portala 24sata.hr, ono što su njihovi novinari saznali daje još strašniju sliku o tome kako su 18-godišnji mladići namamili djevojčicu, oteli je i zaključali na krovu zgrade. Jedan ju je silovao, a drugi bludničio nad njom. Sve se odvijalo u srijedu, 19. maja. Djevojčica je bila u parku, gdje su je oko 18 sati vidjela dva mladića.

Oni su je poznavali i dobro su znali koliko ima godina. Nije željela poći s njima, ali oni su bili vrlo nametljivi i uporni. Došla je s njima do zgrade, a oni su je potom ugurali u lift, a zatim i stepenicama odvukli na krov nebodera. Zaključali su se. I tad za djevojčicu počinje najstrašnija noćna mora. Kako se nije u dogovoreno vrijeme vratila kući, njen brat je krenuo u potragu za njom.

I uspio ju je pronaći i spasiti od dvojice monstruma. Djevojčica je sutradan sve prijavila policiji. Odvedena je na ljekarski pregled. Pronađeni su tragovi nasilja. Policija i Državno odvjetništvo obavili su uviđaj. Dvojica mladića otprije su poznata pravosudnim tijelima, odnosno prema njima su se vodili postupci dok su još bili maloljetnici, no nemaju i prasnažne presude. Jedan od njih tereti se za iznudu.

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo tražilo je za njih određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i žrtvu, što je istražni sudija Županijskog suda u Splitu prihvatio. Splitska policija objavila je kako se mladiće tereti za krivična djela protupravno oduzimanje slobode i spolna zloupotreba djeteta mlađeg od 15 godina. Jedan 18-godišnjak sumnjiči se da je djelo spolni odnošaj s djetetom počinio uz primjenu sile ili prijetnje. Za to djelo prijeti mu kazna zatvora od tri do 15 godina.

Drugi 18-godišnjak tereti se za krivično djelo bludne radnje nad djetetom mlađim od 15 godina te mu prijeti od jedne do deset godina zatvora. Za krivično djelo protupravno oduzimanje slobode propisana je kazna zatvora do tri godine.