Mostarski Aluminij

Struja danas neće biti isključena, uprava "kupila" još 24 sata

Objavljeno: 14.10.2018. u 13:03 Autor: A. B. Š.

Predsjednik sindikata Romeo Biokšić je poručio da se borba nastavlja, da neće dozvoliti da dođe do najgoreg scenarija, pa i da će naredni korak biti protesti u Sarajevu ako bude potrebe za tim

Vlastitim sredstvima smo uspjeli osigurati snabdijevanje električnom energijom za jedan dan, za ponedjeljak, no šta će biti u utorak i za nastavak sedmice ne znamo jer nemamo završenu situciju - kazao je v. d. direktora mostarskog Aluminija Dražan Pandža, kojem je danas trebala biti isključena struja i obustavljen rad.

Rečeno je to kod trafostanice na Čulama iznad Mostara, gdje je aluminijski kombinat spojen na elektroprijenos, a gdje se na poziv sindikata firme okupilo stotinjak radnika na mirni protest zbog stanja u firmi.

Pandža je istaknuo da će u međuvremenu pokušati pronaći rješenje. Ističe kako se u rješavanje problema uključila Vlada FBIH,konkretno i direktno ministrica finansija Jelka Milićević, te da s premijerom i resornim ministrom nisu uspjeli stupiti u kontakt.

Predsjednik sindikata Romeo Biokšić je poručio da se borba nastavlja, da neće dozvoliti da dođe do najgoreg scenarija, pa i da će naredni korak biti protesti u Sarajevu ako bude potrebe za tim.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije