open-navfaktor-logo
search
Bura u stranci
Sukobi unutar SNSD-a, Tegeltija u Dodikovoj nemilosti, Cvijanović i Lukač pripremaju odgovor
Zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović tvrdi da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik odlučio na poziciji generalnog sekretara ostaviti Luku Petrovića, što je, s druge strane, naljutilo Zorana Tegeltiju, čije se ime ranije spominjalo u kontekstu te stranačke funkcije
18.09.2019. u 14:06
get url
text
Danas sjednica Glavnog odbora SNSD-a

Izbor novog rukovodstva stranke bit će jedna od tema današnje sjednice Glavnog odbora SNSD-a, koja se održava u Banjoj Luci. Na sjednici će se birati novi generalni sekretar i pet potpredsjednika stranke.

Zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović tvrdi da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik odlučio na poziciji generalnog sekretara ostaviti Luku Petrovića, što je, s druge strane, naljutilo Zorana Tegeltiju, čije se ime ranije spominjalo u kontekstu te stranačke funkcije.

Tegeltija, tvrdi Vukanović, sa predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović i aktuelnim ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačom priprema kontramjere.

Sudeći prema najavama SDS-ovog zastupnika, Tegeltija neće dobiti ni podpredsjedničku poziciju jer se Dodik odlučio za Igora Radojičića. Ta odluka nije oduševila ni Stašu Košarca, koji, tvrdi Vukanović, pripada grupi nezadovoljnih SNSD-ovaca.

Nakon sjednice Glavnog odbora je planirano održavanja konferencije za medije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.