U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su pljuskovi i grmljavina u zapadnim i ponegdje u centralnim dijelovima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura iznosit će oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su pljuskovi i grmljavina u zapadnim, i ponegdje u centralnim dijelovima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

U  Sarajevu će danas biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura iznosit će oko 15, a najviša dnevna oko 33 stepena.