open-navfaktor-logo
search
Slavlje kulture
Sve je spremno za 25. Sarajevo Film Festival
Sarajevo Film Festival počinje u petak, 16. augusta svjetskom premijerom filma "Sin" bh. redateljice Ines Tanović, koji će biti prikazan u Narodnom pozorištu te u Ljetnom kinu Raiffeisen
10.08.2019. u 16:07
get url
text
Zastavice najavljuju filmsku svečanost u bh. prijestolnici
Zastavice najavljuju filmsku svečanost u bh. prijestolnici

Ostalo je još šest dana do početka 25. Sarajevo Film Festivala, u toku su posljednje pripreme. Ispred Narodnog pozorišta postavljen je festivalski trg, a danas su postavljene i prepoznatljive zastavice sa znakom Sarajevo Film Festivala u Festivalskoj ulici.

Sarajevo Film Festival počinje u petak, 16. augusta svjetskom premijerom filma "Sin" bh. redateljice Ines Tanović, koji će biti prikazan u Narodnom pozorištu te u Ljetnom kinu Raiffeisen. Publici će film u Ljetnom kinu Raiffeisen predstaviti ekipa filma predvođena redateljicom.

Od početka puštanja u prodaju ulaznica, za filmove ovogodišnjeg Festivala vlada veliki interes publike. Ove godine, s obzirom da je u pitanju jubilarno izdanje festivala, povećano je zanimanje publike za sve filmske programe. Ukupno će biti prikazano rekordnih 270 filmova u 18 programa iz 56 zemalja. Čak 68 filmova zabilježit će svjetsku, a 12 međunarodnu. U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva su 53 filma.

-Kupovinu ulaznica možete izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala (www.sff.ba) te dolaskom u Glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru (Branilaca Sarajeva 24), koji je otvoren od 10 od 19 sati.

Dana 11. i 12. augusta Glavni Box Office će biti otvoren od 12 do 16 sati, od 13. do 15. augusta od 10 do 19 sati. U vrijeme održavanja Festivala (16. – 23. augusta), Glavni Box Office će biti otvoren od 8.30 do 22 sata- istakli su iz pres- službe SFF-a.

25. Sarajevo Film Festivala održava se od 16. do 23. augusta pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.