No, postavlja se pitanje – da li će i kada oni koji su primili prvu dozu, na revakcinaciju!?

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH kažu da informacije o revakcinaciji državljana BiH, koji su prvu dozu vakcine primili u Srbiji, treba tražiti od nadležnih organa te države.

Odluka o tome da prime vakcinu u Srbiji privatna je odluka svakog pojedinca i Ministarstvo civilnih poslova BiH sa tim nema ništa. Ministarstvo podržava želju za primanje vakcina kao najboljeg sredstva za suzbijanje pandemije i izražava očekivanje da će se isporuke vakcina kupljenih u okviru mehanizama COVAX i EU nastaviti, te da će naši građani uskoro imati mogućnost da se od COVID-19 zaštite u Bosni i Hercegovini – kažu u Ministarstvu civilnih poslova BiH.

U Ambasadi Republike Srbije u BiH zvanično su nam kazali da će svi oni koji su u proteklom periodu primili vakcinu u ovoj susjednoj državi, u narednih osam do 12 sedmica, od dana kada su dobili prvu dozu, biti pozvani na revakcinaciju.

- Radi se o AstraZeneca vakcini i svi koji su primili prvu dozu, dobit će i drugu u periodu između osam i 12 sedmica. Oni koji su obaviješteni o vakcinisanju prvom dozom, bit će obaviješteni i o revakcinaciji. Oni koji su otišli na vakcinaciju bez najave, ostavili su lične podatke medicinskom osoblju, koje će ih pozvati na revakcinaciju – kazala nam je Oliver Šopalović, konzul Republike Srbije u BiH.