open-navfaktor-logo
search
Kapiten Ajaxa
Tadić bez dlake na jeziku: Jedan čovjek ukrao je sve
Utakmica se prelomila u svega 60ak sekundi kada je Gianluca Rocchi pokazao drugi žuti karton Daleyju Blindu i Joelu Veltmanu
06.11.2019. u 08:43
get url
text

Fudbaleri Ajaxa sinoć su prokockali tri gola prednosti na gostovanju kod Chelseaja. Prvaci Holandije imali su vodstvo od 4:1 do 63. minute kada je Azpilicueta smanjio na 4:2.

Ipak, utakmica se prelomila u svega 60ak sekundi kada je Gianluca Rocchi pokazao drugi žuti karton Daleyju Blindu i Joelu Veltmanu, ali i penal koji je dosudio iskusni italijanski arbitar.

Srbijanski reprezentativac i kapiten Ajaxa Dušan Tadić nije krio razočaranje nakon utakmice.

- Bili smo mnogo bolji, imali smo sve pod kontrolom nakon čega je jedan čovjek ukrao sve od nas. Veliko je ovo razočarenje za nas jer smo trebali razgovarati o Ajaxu i o tome kako smo odigrali vrhunsku utakmicu - kazao je Tadić, te dodao:

- Svi su vidjeli situaciju, to nije bio drugi žuti karton za Daleyja Blinda kao ni za Joela Veltmana, a nije penala nije bilo. U životu nisam vidio trostruku kaznu, ali sve je počelo sa prekršajem nad Blindom kojeg je fualirao Christian Pulišić. Ne volim tražiti izgovore i govoriti o drugim ljudima. Uništio nas je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.