open-navfaktor-logo
search
Objavljena fotografija
Tenzije u Skupštini, van nje odnosi idilični: Nikšić i Čampara na kafi nakon sjednice
Fotografiju je objavio upravo Nikšić, a sudeći prema onome što se može vidjeti, odnosi ove dvojice zastupnika su na zavidnom nivou
08.01.2020. u 10:27
get url
text
Damir Nikšić i Aljoša Čampara

Uprkos tenzijama koje su, barem u javnosti, prisutne između zastupnika koji čine staru i novu većinu u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), čini se da odnosi nisu baš toliko "zategnuti", koliko to, primjera radi, sugerira prizivanje pojačanog policijskog prisustva na sjednicama Skupštine.

Svjedoči to fotografija nezavisnog zastupnika Damira Nikšića, koji je dio stare skupštinske većine i koji je rekonstrukcijom vlasti ostao bez nekoliko pozicija u kantonalnom javnim preduzećima i institucijama, na kafi sa zastupnikom Stranke demokratske akcije Aljošom Čamparom.

Fotografiju je objavio upravo Nikšić, a sudeći prema onome što se može vidjeti, odnosi ove dvojice zastupnika su na zavidnom nivou. 

Susret dvojice zastupnika se dogodio nakon sjednice Skupštine KS, koja je prekinuta zbog nedostatka kvoruma, a kojom je predsjedavala Danijela Kristić. Nova skupštinska većina je, podsjetit ćemo, za novog predsjedavajućeg Skupštine izabrala Mirzu Čelika (SDA).

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.