open-navfaktor-logo
search
Nisu dobile vize
Teorija zavjere: Da li su uvedene sankcije za reprezentativke BiH iz entiteta RS?
Katarina Krajišnik iz Istočnog Sarajeva i Zorana Sandić iz Zvornika, reprezentativke Bosne i Hercegovine u taekvondou, nisu dobile vize za odlazak u Englesku, gdje će se održati Evropsko prvenstvo.
17.05.2022. u 23:05
get url
text

Ovu vijest agenciji Srna potvrdio je Branislav Njegovan, predsjednik Taekvondo saveza entiteta Republika Srpska. On je naglasio kako je ambasada Velike Britanije odobrila vize ostalim članovima reprezentacije BiH Nedžadu Husiću, Dinku Šegedinu, Petri Ždero i treneru Harisu Husiću.

- Zahtjev za dobijanje vize smo predali na vrijeme prije mjesec dana. Nadamo se da ovo nije početak sankcionisanja srpskih sportista - rekao je Njegovan.

Kako piše Mondo, prethodno je britanska ambasada uskratila vize polovini članova Taekvondo reprezentacije Srbije.

Stoga na EP koje će se od 18. do 21. maja održati u Manchesteru neće moći da putuju neka od najzvučnijih imena tima Srbije, poput svjetske prvakinje Vanje Stanković ili Nadice Božanić od koje se očekivao veliki rezultat.

Po običaju, iz manjeg bh. entiteta očito su skloni teorijama zavjere, a tome svjedoči i informacija Monda da "gotovo polovina delegacije Srbije neće putovati u Englesku". To znači da je više od polovine delegacije dobilo vize i samim time teorija o sankcijama o kojoj je govorio i Njegovan "pada u vodu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.