open-navfaktor-logo
search
Zahvala prijatelju
Trajno dobro: Saborci u čast rahmetli Salke Bukvarevića izgradili bunar u Nigeru
Saborci Salke Bukvarevića, rahmetli federalnog ministra za boračka pitanja, u dalekoj zemlji Niger, gdje se teško dolazi do pitke vode, njemu u čast, izgradili su bunar.
13.08.2021. u 13:12
get url
text

- Njegovi saborci iz rata, jedna mala ekipa ljudi, razmišljala je kako se možemo zahvaliti našem rahmetli Salki za sve što je uradio u ratu a Boga mi i u miru, posebno za boračku populaciju, za svoje prijatelje, za sve ljude sa kojima je sarađivao i svi ljudi koji su ga poznavali mogu reći da je on čovjek koji je zaslužio da mu se nakon svega zahvalimo – kažu njegovi prijatelji i saborci.

Ističu kako su razmišljali i sa vjerske strane šta bi to najbolje bilo uraditi a da bude i hajr u čast rahmetli Bukvarevića.

- Odlučili smo se za izgradnju bunara u Africi jer znamo kolika je potreba za vodom u tom području i da porodice nemaju priliku da imaju pitku vodu. Aktivnost je trajala oko godinu dana, mi smo odavde pratili taj proces i danas na mubarek petak to je i realizirano.

Željeli smo da se ovjekovječi i jednim prigodnim videom, a najvažnije je da mi molimo dragog Gospodara da to našem Salki bude upisano u sevap jer kako smo naveli i hadis: Kad čovjek umre, prestaju sva njegova djela, osim u tri slučaja: ako ostavi trajno dobro djelo (vakuf), ako ostavi znanje kojim se drugi koristi i ako ostavi dobro dijete koje će za njega dobro činit – kazali su za Faktor.

Ističu kako će korist od ovog dobrog djela imati i djeca i porodice u Nigeru koji se jako raduju pitkoj vodi.

- Molimo Boga dragog da našem Salki to upiše u sevap i da se nekada sretnemo na boljem mjestu i on bude nagrađen za ono što smo mi učinili nakon njegovog odlaska – zaključili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.