open-navfaktor-logo
search
Fudbalska pijaca
Transferi: Cavani "uzeo" od Uniteda 11 miliona eura, fijasko Barcelone
Zadnji je dan prijelaznog roka u većini evropskih zemalja, sve najzanimljivije fudbalske transfere pratite na portalu Faktor.
05.10.2020. u 22:15
get url
text

00:15 - Arsenal je sa "zvukom sirene" angažovao veznjaka Thomasa Parteya (27). Fudbaler iz Gane nastupao je za Atletico Madrid i španskom klubu pripada 50 miliona eura obeštećenja. Partey u dresu Atletica ima 188 nastupa, a član kluba je od 2011. godine.

00:00 - Fijasko Barce. Katalonci nisu uspjeli dovesti željena pojačanja, prije svih napadača Lyona Memphisa Depaya i defanzivca Manchester Cityja Erica Diera.

23:45 Edinson Cavani nova je sedmica Manchester Uniteda. Tridesetrogodišnji Urugvajac je najveće pojačanje na Old Traffordu ovog ljeta. On dolazi besplatno, dogovorena je jednogodišnja saradnja, a Cavani će inkasirati 11 miliona eura, što niko drugi nije bio spreman ponuditi. 

23:29 - Svašta smo vidjeli od Barcelone. Veznjak Rafinha je besplatno prešao u PSG. Klauzule iznose tri miliona eura, a Kataloncima će pripasti i 35 posto od eventualne naredne prodaje.

23:26 - Jean-Clair Todibo otišao je iz Barcelona na posudbu u Benficu. Portugalci će imati mogućnost da na kraju sezone otkupe ugovor za 20 miliona eura.

22:15: Roma je otkupila ugovor Chrisa Smallinga. Manchester United potvrdio je transfer. Defanzivac napušta Old Trafford poslije 10 godina, a prošlu sezonu proveo je u dresu Vučice kao posuđen fudbaler.

22:13 - José Callejón novi je igrač Fiorentine . Španac dolazi u italijanski tim umjesto Chiese koji je otišao u Juve.

22:11 - Umar Sadiq je iz beogradskog Partizana prešao u špansku Almeriju.

20.30 - Amer Gojak i zvanično je novi član Torina.

18: 46 - Argentinski internacionalac i dosadašnji fudbaler Rome Diego Perotti karijeru nastavlja u Fenerbahčeu.

17:55 - Justin Kluivert iz Rome odlazi na jednogodišnju posudbu u Leipzig.

17:17 - Bayern je ozvaničio dva transfera.Eric Maxim Choupo-Moting stiže besplatno iz PSG-a, a Douglas Costa dolazi na posudbu iz Juventusa.

16:08 - Roma pokušava dovesti Bećira Omeragića, mladog defanzivca Zuricha i nesuđenog reprezentativca BiH. Problem u pregovorima predstavlja nedostatak vremena, javlja Sky.

14:29 - Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak karijeru će nastaviti u Torinu. Detaljnije pročitajte na ovom LINKU.

14:17 - Damir Sadiković je napustio Željezničar, a karijeru će nastaviti u poljskoj Ekstraklasi. Više informacija pročitajte OVDJE.

14:09 - Pau Lopez (Roma) mogao bi do kraja prijelaznog roka pojačati Everton. U ovom golmanu menadžer lidera Premier lige Carlo Ancelotti vidi idealnog konkurenta za Jordana Pickforda. 

14:01 - Luca Zidane, sin trenera Real Madrida Zinedine Zidane, novi je golman Rayo Vallecana. Sin legendarnog Francuza potpisao je dvogodišnji ugovor sa timom iz Madrida.

13:05 - Edinson Cavani i Alex Telles danas bi trebali potpisati ugovore s Manchester Unitedom.

12:23 - Matteo Darmian je novi fudbaler Intera!

11:36 - Everton iz Norwich Cityja doveo Bena Godfreyja

11:38 - Hasan Salihamidžić provjereno ime vratio na Allianz Arenu.

09:57 - Hoće li spektakularni transfer rasplamsati mržnju koja traje skoro 40 godina?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.