open-navfaktor-logo
search
Usvojeno u NSRS-u
Treće povećanje plaća budžetlijama u RS-u u ovoj godini: Zaposlenima u javnom sektoru po 100 KM
Narodna skupština RS-a usvojila je danas osam zakona o plaćama kojima se plaće u javnom sektoru povećavaju za 100 KM i to za zaposlene u zdravstvu, javnim službama, osnovnom i srednjem obrazovanju, kulturi, visokom obrazovanju, zaposlenima u organima uprave, MUP-u i pravosuđu.
06.07.2022. u 14:33
get url
text

Ministrica finansija RS-a Zora Vidović je rekla da je ovo treće povećanje plaća u ovoj godini - 1. januara povećane su plaće od tri do pet posto, a 1. juna 10 posto.

Zastupnici NSRS-a usvojili su danas izmjene odluke o dugoročnom zaduživanju RS-a, zbog rasta kamatnih stopa na međunarodnom tržištu kapitala.

Novom odlukom predviđa se promjena visine kamatnih stopa kod okvirnih uslova dugoročnog zaduživanja RS-a, i to za zaduženje putem emisije obveznica na domaćem finansijskom tržištu sa četiri na šest posto, a za zaduženje putem kredita kod međunarodnih kreditora, međunarodnih organizacija, međunarodnih finansijskih institucija i stranih vlada sa tri na 5,5 posto i za zaduženje putem emisije obveznica na međunarodnom finansijskom tržištu sa pet na devet posto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.