open-navfaktor-logo
search
Jačati saradnju
Tri decenije diplomatskih odnosa: Na današnji dan Saudijska Arabija priznala BiH
Na današnji dan prije 30 godina Kraljevina Saudijska Arabija je priznala Bosnu i Hercegovinu - saopćeno je iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Rijadu. 
17.04.2022. u 18:40
get url
text
get url
text

Tim povodom, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku kralju Selmanu Bin Abdulazizu i narodu Saudijske Arabije povodom tridesete godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije zemlje. 

- Čini mi zadovoljstvo da konstatujem da se u proteklih trideset godina odnosi između naše dvije države kontinuirano i stabilno razvijaju, kako na međudržavnom, tako i na međunarodnom planu, a da između naroda naših država postoji duboko prijateljstvo koje se svakodnevno potvrđuje - navodi se u čestitki.

Također, ministru vanjskih poslova, princu Faisalu bin Farhan Al Saudu čestitku je uputila zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

- Prisjećajući se ovog značajnog trenutka u historiji naših bratskih odnosa radujemo se jačanju saradnje na svim poljima u godinama koje su pred nama. Saudijska Arabija je bila uz Bosnu i Hercegovinu u teškim vremenima rata i obnove, kao što će zasigurno biti i u godinama za koje se nadamo da će biti period prosperiteta naše domovine gdje se otvaraju brojne poslovne prilike za naše prijatelje iz Saudijske Arabije - istakao je ovim povodom ambasador BiH u Kraljevini Saudijske Arabije Muhamed Jusić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.