open-navfaktor-logo
search
Napadači u problemu
Trojica Španaca na udaru kritika pred duel sa Zmajevima
Ugledna Marca ističe kako je pomalo zabrinjavajuća činjenica da se Moreno, Aspas i Morata nisu uspjeli uspisati u strijelce, iako je Crvena furija postigla dva pogotka u susretu sa Hrvatskom
16.11.2018. u 14:00
get url
text
Fudbalska reprezentacija Španije

Fudbalska reprezentacija Španije u četvrtak navečer poražena je u Maksimiru od Hrvatske sa 3:2. Ekipi Luis Enriquea bio je to drugi poraz u Ligi nacija, a španski mediji nisu baš sretni zbog rezultata sa krcatog maksimirskog stadiona.

Iako poraz od Vatrenih bivšim evropskim i svjetskim ne mijenja ništa, makar kada je riječ o opstanku u A diviziji Lige nacija i statusu nositelja u žrijebu kvalifikacionih grupa za EURO 2020. godine, mediji u Španiji nisu zadovoljni igrom, pogotovo učinkom napadačkog trojca.

Ugledna Marca ističe kako je pomalo zabrinjavajuća činjenica da se Rodrigo Moreno, Iago Aspas i Alvaro Morata nisu uspjeli uspisati u strijelce, iako je Crvena furija postigla dva pogotka u susretu sa Hrvatskom.

Fudbalsku reprezentaciju Španije u nedjelju očekuje novi meč, ovoga puta prijateljskog karaktera, i to na domaćem terenu u Las Palmasu protiv naših Zmajeva. Iako Robert Prosinečki u ovom duelu neće moći računati na Miralema Pjanića i Ognjena Vranješa, nadati se je da napadači Španije ni u nedjelju neće biti posebno inspirisani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.