open-navfaktor-logo
search
Duboko smo potreseni
Turković: Mučki atak na civile je napad na sve nas, suosjećamo s bratskim narodom Turske
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, povodom napada u ulici Istiklal u Istanbulu, izjavila je kako je "mučki napad na civile, napad na sve nas".
13.11.2022. u 18:00
get url
text

- Duboko smo potreseni tragičnim napadom u Istanbulu. Mučki atak na civile je napad na sve nas. Suosjećamo sa bratskim narodom i vladom Republike Turske. Vjerujemo u vašu snagu da prevladate ove teške trenutku. Bosna i Hercegovina je uz vas! - napisala je Turković na Twitteru.

Snažna eksplozija odjeknula je danas u popodnevnim satima u prometnoj istanbulskoj ulici Istiklal, a turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poručio je da će svi odgovorni za taj podli napad biti pronađeni i procesuirani.

Erdogan je kazao da je u eksploziji poginulo najmanje šest osoba, uključujući četiri na mjestu eksplozije, a još dvije žrtve preminule u bolnici. Najmanje 53 osobe su povrijeđene, a Erdogan je kazao da je prerano sa sigurnošću reći, ali da se na bazi prvih informacija s terena može osnovano sumnjati da se radilo o terorističkom činu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.