open-navfaktor-logo
search
Vijeće ministara
Turković predložila da se 11. juli proglasi Danom žalosti u Bosni i Hercegovini
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uputila je blagovremeno inicijativu predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji da se 11. juli, Dan obilježavanja genocida u Srebrenici, proglasi Danom žalosti u cijeloj državi.
07.07.2021. u 11:54
get url
text

Ministrica Turković je zatražila da se, ukoliko neće biti održana redovna sjednica Vijeća ministara BiH prije 11. jula, održi hitna telefonska sjednica na kojoj bi se usvojila odluka o Danu žalosti.

- U očekivanju donošenja Odluke Vijeća ministara BiH, što je bila redovna praksa proteklih godina, izuzimajući 2020. godinu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH će uputiti instrukciju svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima i misijama BiH u svijetu da dostojanstveno obilježe 11. juli 2021. godine spuštanjem zastava na pola koplja/jarbola, te informiraju države prijema o razlozima za takvo postupanje, a sa željom da istina i pravda u Bosni i Hercegovini bude osnov za pomirenje i bolju budućnost svih građana i naroda BiH - saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVP BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.