open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Tužilaštvo KS optužilo radnike javnih preduzeća zbog diploma, zvučni predmeti na čekanju
Tužilaštvo Kantona Sarajevo saopćilo je danas da u saradnji sa Uredom za borbu protiv korupcije aktivno radi na predmetima nezakonito stečenih diploma u Kantonu Sarajevo.
25.08.2021. u 16:04
get url
text

VEZANI TEKST - Tužilaštvo KS istražuje kako je Konaković dijelio budžetski novac, u BANU-u pokušavaju sve "popeglati"

 

- Postupajući tužioci u protekla tri mjeseca ove godine a po prijavama Ureda za borbu protiv korupcije su podigli, a nadležni sud potvrdio pet optužnica protiv pet osoba zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave, odnosno, upotrebe nezakonito stečene diplome za koje su optuženi uposlenici kantonalnih preduzeća i javnih ustanova.

Optužena su dva uposlenika GRAS-a, jedan Ministarstva obrazovanja, nauku i mlade KS, jedan uposlenik Kantonalnog javnog preduzeća Dom za djecu bez roditeljskog staranja i jedan uposlenik Kantonalne javne ustanove Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba - navedeno je u saopćenju iz Tužilaštva.

VEZANI TEKST - Tužilaštvo KS još provjerava navode iz prijave Konakovića protiv Hadžibajrića i Skake

 

Iz Tužilaštva KS dodaju da se jednako aktivno i dalje radi po prijavama za ovu vrstu krivičnog djela i od pravnih i fizičkih osoba.

- Tužilaštvo KS prepoznalo je javni interes za ovu vrstu krivičnog djela te su ovi predmeti jedan od prioriteta u radu ove pravosudne institucije. Tužilaštvo KS i Ured za borbu protiv korupcije nastavljaju saradnju i rad kako na ovim tako i na predmetima za druga krivična djela - navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.