open-navfaktor-logo
search
Nedosljedno
Tvrdio je da nikad neće: Konaković sam priznao da mu je stranka važnija od građana i rada institucija
Predsjednik Naroda i pravde i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je kako se manje bavi Kantonom Sarajevo, a da je više posvećen aktivnostima Naroda i pravde na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.
24.10.2021. u 11:23
get url
text

Konaković je posljednji put takvo nešto izjavio prije nekoliko dana na konferenciji za medije kada mu je novinarka postavila pitanje u vezi s problemima u kantonu kada je u pitanju zagađenje zraka.

- S obzirom na rast Naroda i pravde i moju obavezu kao njenog predsjednika mnogo manje se bavim kantonom i nekim specifičnim detaljima - odgovorio je Konaković.

Ovo nije prvi put da je Konaković kontradiktoran svojim tvrdnjama da mu je "narod važniji od stranke". Slično nešto rekao je u TV emisiji kada ga je voditeljica upitala da li je istina da dio zastupnika u Skupštini KS spočitava predsjednicima stranaka "Trojke" da se "previše petljaju" u rad Skupštine.

Konaković je odgovorio da takve tvrdnje nisu utemeljene jer "ni izbliza nije fokusiran" na dešavanja u KS.

- U ovoj ekspanziji, u ovom trendu u kojem se nalazi Narod i pravda, ja skoro tri četvrtine svog radnog vremena provodim na terenu, po Bosni i Hercegovini, uspostavljajući infrastrukturu. Moram reći da ni izbliza nisam fokusiran na neke stvari u Kantonu Sarajevo jer vjerujem ljudima koji tamo rade, donose odluke - kazao je Konaković.

Prije samo tri godine nakon Općih izbora 2018. godine Konaković je napisao da je potrebno formirati vlast sa ljudima koji su spremni staviti interes društva ispred svog ličnog, a posebno ispred stranačkog. 

Šef NiP-a nije ostao dosljedan svojim izjavama i tvrdnjama. Danas on i sam tvrdi da se puno manje bavi stvarima i problemima koji se tiču građana Kantona Sarajevo, a da je više fokusan na stranačke aktivnosti uprkos tome što plaću prima od građana ovog kantona koji su ga izabrali.

Usput rečeno, nije li Konaković bio taj koji je cijelu javnost pokušavao uvjeriti kako je Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku SDA, "stranka važnije od države" i da on ne može biti član takve stranke i takve politike? Naravno, radio je to na način da je spinovao i na svoj način interpretirao Izetbegovićeve SMS poruke. 

Sada, nekoliko godina kasnije, Konaković lično priznaje da je njemu stranka važnija od države i građana koji ga plaćaju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.