open-navfaktor-logo
search
Pred meč s Borussijom
U Bešiktašu polažu velike nade u Miralema Pjanića
Trener turskog Bešiktaša Sergen Yalcin uoči meča protiv Borussije Dortmund u Ligi prvaka poručio je da su sretni i uzbuđeni što učestvuju na ovom velikom evropskom takmičenju, javlja Anadolu Agency (AA).
14.09.2021. u 22:11
get url
text

Bešiktaš u srijedu u prvom meču grupe C na svome Vodafone Parku u Istanbulu u 18.45 sati dočekuje Borussiju Dortmund.

- Ovo takmičenje je najviši nivo fudbala. Veoma smo uzbuđeni i sretni što učestvujemo. Naš cilj je da budemo među prve dvije ekipe u grupi - rekao je Yalcin.

Istakao je da u Ligi prvaka igraju odlične ekipe, ali da i Bešiktaš ima dobar i kvalitetan sastav.

- Mislim da smo dobri kao tim i da se možemo boriti. Mislim da ćemo zajedno s našim igračima dati sve od sebe da ostvarimo naše ciljeve - kazao je Yalcin.

Dodao je da će protiv Borussije Dortmund pokušati igrati svoju prepoznatljivu igru najbolje što mogu.

- To će biti svojevrstan test za nas. Teško je predvidjeti kako će se igra razvijati. Gledat ćete sigurno ekipu s igračima koji se bore i rade sve kako bi pobijedili. Želimo pobijediti - istakao je strateg Bešiktaša.

Fudbaler Bešiktaša Josef de Souza kazao je da su svjesni da će igrati protiv odličnih timova u Ligi prvaka, ali da i istanbulski velikan ima dobru ekipu.

- U modernom fudbalu nema više favorita. Boreći se, ekipe koje djeluju kompaktno mogu također pobijediti. Naravno da i mi možemo pobijediti ako igramo timski i borimo se - kazao je de Souza te dodao da Bešiktaš ima veoma kvalitetne fudbalere:

- Zaista je lijep osjećaj igrati s kvalitetnim igračima. Imamo kvalitetne igrače kao što su Atiba Hutchinson i Miralem Pjanić. S njima imamo dominaciju u posjedu lopte. Ako ponovimo fudbal koji smo igrali do sada, možemo proći grupu.

Osim Bešiktaša i Borussije Dortmund u grupi C Lige prvaka su još i Sporting i Ajax, koji se također sastaju u srijedu u Lisabonu, ali s početkom u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.