Opći izbori

U Bihaću bez problema, manja kašnjenja na 17 biračkih mjesta

Objavljeno: 07.10.2018. u 09:34

Za sada, na području grada Bihaća, nisu registrovani veći problemi

FOTO: FENA

Većina od 90 biračkih mjesta u Bihaću, otvorena su na vrijeme. Prema prvim informacijama, s manjim kašnjenjem otvoreno je 17 biračkih mjesta, a razlozi su tehničke prirode.

Za sada, na području grada Bihaća, nisu registrovani veći problemi.

-Jutros u sedam sati otvorena su 73 biračka mjesta na području Bihaća. Na 17 mjesta zabilježeno je kašnjenje, a razlozi su tehničke prirode i brzo su otklonjeni. Najveće kašnjenje od pola sata registrovano je na biračkom mjestu Vrsta, gdje je nedostajao obrazac brojnog stanja - rekao je predsjednik Gradske izborne komisije Šemsudin Muslić.

Pripremljeno je i jedno mjesto za glasanje u odsustvu, te tri mobilna tima. Inače, na području grada Bihaća pravo glasa ima 57.490 građana.

U Unsko-sanskom kantonu je 253.391 registrovani birač, a na raspolaganju im je 380 redovnih biračkih mjesta, te 11 mobilnih timova i ukupno sedam biračkih mjesta za glasanje u odsustvu.

U ovom kantonu, 17 stranaka i dvije koalicije predložilo je ukupno 976 kandidata na kandidatskim listama za sve nivoe vlasti.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije