Dobro raspoloženje

U Institutu "Yunus Emre" u Sarajevu organiziran bajramski prijem

Objavljeno: 04.06.2019. u 15:05

Čestitanju je prisustvovao i ambasador Republike Turske u Sarajevu Haldun Koc, s porodicom, kao i brojni drugi gosti, predstavnici nekoliko organizacija s porodicama

FOTO: AA

U Institutu "Yunus Emre" u Sarajevu organiziran je bajramski prijem povodom Ramazanskog bajrama koji je počeo danas, javlja Anadolu Agency (AA).

Prijemu je prisustvovao i ambasador Republike Turske u Sarajevu Haldun Koc, s porodicom, kao i brojni drugi gosti, predstavnici nekoliko organizacija s porodicama. Bajram se i ove godine obilježio uz prijateljski razgovor i u dobrom raspoloženju. Ambasador Koc je kazao kako je ovo prilika da se okupe i obilježe Bajram jedni s drugima. 

-Zaista bi Bajram trebao biti dan bratstva i mira. I mi smo tim povodom željeli obilježiti Bajram zajedno s porodicom i prijateljima - rekao je Koc, koji je svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, Turskoj i šire čestitao Bajram.

Dodao je kako Bajram u Sarajevu i u Bosni i Hercegovini izaziva dobar osjećaj. Poželio je da svi Bajram provedu u miru, radosti, zdravlju i sreći. Njegova supruga Pinar Koc kazala je kako je zaista prelijepo vidjeti toliko ljudi na jednom mjestu i osjetiti bajramsku atmosferu.

-Naše porodice, prijatelji, predstavnici Ambasade i drugih organizacija ovdje su zajedno s porodicama. I razigrana djeca su ovdje. Njihova igra i graja daje posebnu notu - rekla je Koc.

Foto: AA

Dodala je kako su daleko od Turske, ali i da se i ovdje osjećaju kao kod kuće.

-Svim Bosancima i Hercegovcima, kao i cijeloj Turskoj, svim dragim osobama od srca čestitamo Bajram - kazala je Koc.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije