open-navfaktor-logo
search
Pred 20.000 gledalaca
U Minsku svečano otvorene druge Evropske igre
Na ceremoniji otvaranja u svečanom defileu učestvovalo je više od 4.000 sportista iz 50 evropskih zemalja
22.06.2019. u 00:05
get url
text

Svečana ceremonija otvaranja II Evropskih igara održana je večeras u glavnom gradu Bjelorusije - Minsku na stadionu Dinamo pred oko 21.000 gledalaca.

Na ceremoniji otvaranja u svečanom defileu učestvovalo je više od 4.000 sportista iz 50 evropskih zemalja.

Bh. tim na svečanoj ceremoniji u Minsku je predvodila i nosila zastavu naše države, sportistkinja sa najvišim internacionalnim rankingom i najtrofejnija džudašica Larisa Cerić, dok ju je sa ponosom pratio ostatak bh. tima na ovim Igrama koji broji 16 sportista i devet trenera.

Inače, danas su na borilišta izašli prvi bh sportisti. Bokser Džemal Bošnjak je u kategoriji do 91 kg, što mu je ujedno predstavljalo premijerni nastup u toj kategoriji (do sada nastupao u kategoriji do 81 kg), poražen od hrvatskog predstavnika Toni Filipija. Mada je naš bokser bio bolji i svog protivnika slao na pod, što sudijama nije bilo dovoljno i na opće iznenađenje gledalaca pobjeda je pripala Filipiju.

Drugi bh. bokser koji je danas izašao u ring bio je Dušan Veletić u kategoriji iznad 91 kg. Njegov protivnik, Armenac Gurgen Hovhannisyan bio je bolji i zasluženo ostvario pobjedu nad Dušanom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.