open-navfaktor-logo
search
Projekt od 4,5 miliona KM
U nedjelju otvaranje Doma za majke Srebrenice u Potočarima
Dom za majke Srebrenice, objekat čije su korisnice biti prije svega majke Srebrenice i druge starije osobe s područja Podrinja, bit će u Potočarima zvanično otvoren u nedjelju, 23. oktobra - potvrdio je Feni pomoćnik direktora Udruženja "HO Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus" Elmedin Škrebo.
20.10.2022. u 09:58
get url
text

Na otvaranju, kako je najavio, očekuje se veliki broj zvanica i prijatelja koji su pomogli izgradnju ovog kompleksa. 

- Zadnje pripreme pred samo otvaranje se privode kraju. Žao nam je što zbog ograničenosti prostora nismo u mogućnosti primiti sve zainteresovane posjetioce na taj dan, ali vrata našeg centra će biti otvorena za sve koji žele posjetiti kompleks i nakon njegovog otvaranja, pa i u budućnosti kada ih put navede u Potočare - kazao je Škrebo.

Kapacitet smještaja je 84 kreveta u cijelom kompleksu, a za početak će biti primljeno 20 korisnika.

Škrebo ističe da su na otvaranje pozvani načelnici mnogih opština iz BiH te Turske i Novog Pazara, predstavnici Fondacije Proplan iz Holandije, te reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Projekt je vrijedan 4,5 miliona KM, 50 posto sredstava obezbijedila je Fondacija Proplan iz Holandije, a ostala sredstva su osigurali domaći donatori, kao što su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Rijaset Islamske zajednice, općine iz Turske, Grad Novi Pazar, Općina Ilijaš, Vlada Kantona Sarajevo, neformalna grupa "Ramazanski iftari" i drugi.

MFS-Emmaus je domaća, nevladina humanitarna organizacija osnovana 1999. godine s ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.