open-navfaktor-logo
search
FSBiH potvrdio
U novembru: Određen termin derbija Sarajevo - Željo, Gigović (ne)sudi Zrinjski - Široki Brijeg
Najveća utakmica bh. fudbala, gradski derbi, između Sarajeva i Željezničara bit će odigrana početkom novembra, objavio je Fudbalski savez BiH.
15.10.2020. u 11:06
get url
text

U sistemu Comet objavljeno je da će se derbi igrati 4. novembra sa početkom u 18.30 sati. Ranije se nagađalo da bi derbi, koji je odgođen početkom oktobra zbog nastupa Sarajeva u play-offu Evropske lige, mogao biti odigran 28. oktobra, ali je sada konačno stigla i službena informacija.

Željezničar će, ipak, na teren 28. oktobra (16.30 sati), a tada će odigrati zaostali meč 6. kola Premijer lige BiH u kojem će na Grbavici ugostiti mostarski Zrinjski.

Zaostala utakmica 8. kola PLBiH, derbi Hercegovine, između Zrinjskog i Širokog Brijega bit će odigran 4. novembra u 16 sati.

Zanimljivo, u Cometu još stoji da će derbi u Mostaru suditi Miloš Gigović, arbitar iz Bosanske Gradiške, koji bi trebao biti kažnjen zbog propusta u meču 10. kola, kada je pomogao Borcu da ostvari pobjedu protiv Veleža. Odgovorni iz Odjela za takmičenje vjerovatno imaju važnijeg posla, pa nisu ažurirali informaciju, jer je najavljeno da će ovaj meč suditi Aleksandar Njegomirović. 

Ili je možda Gigoviću progledano kroz prste, pa je pomilovan, odnosno neće snositi sankcije za brukanje na Gradskom stadionu. Kada je Komitet za sudije i suđenje FSBiH u pitanju ništa nije nemoguće...

   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.