open-navfaktor-logo
search
Vanredna sjednica
U prostoru Kantonalne bolnice u Livnu osposobit će se izolatorij
Vlada Livanjskog kantona na vanrednoj sjednici u utorak donijela je Odluku o prihvaćanju prostora Kantonalne bolnice u Livnu kao mjestu izolacije i liječenja osoba zaraženih koronavirusom te finansiranju osposobljavanja samog izolatorija.
21.04.2020. u 14:29
get url
text

Odlukom se prihvaća prostor Kantonalne bolnice "dr. fra Mihovil Sučić" u Livnu na trećem spratu kao mjesto za izolaciju i liječenje osoba oboljelih od zarazne bolesti COVID-19, te se odobravaju građevinski radovi u navedenom objektu u svrhu osposobljavanja prostora za izolaciju i liječenje oboljelih od te zarazne bolesti.

Razlozi za donošenje Odluke sadržani su u odredbama članka 22. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojim je propisano da ako se pojavi epidemija pojedinih zaraznih bolesti u većem opsegu, izolacija i liječenje oboljelih može se obavljati i u drugim odgovarajućim objektima osposobljenim u tu svrhu.

Adaptiranjem, odnosno osposobljavanjem navedenog prostora, Livanjski kanton će dobiti trajne prostore za takve potrebe te neće biti daljnjih ulaganja, navodi u saopćenju Vlade LK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.